Love HaHa Wow Cry Angry

ඔබව තරබාරු නොකරන එලවලු 7ක්

Vegetables That Won’t Make You fat.

යම් පෝෂණ බුද්ධියක් තිබෙන්නේ නම්

එය ප‍්‍රායෝගික නීතිය මෙයයි එය, කන්න, ඔබේ එළවළු ටික. දැනටමත් මෙහි පොල්තෙල් හෝ කාබ්ස් අතර මත භේදයක් තිබෙන නමුත් මතභේදයකට තුඩු දෙන එළවළු ගොඩක් ආහාරයට ගත යුතුයි, ඇත්තෙන්ම කිසිවෙක් නොමැත.

ඇත්ත කුමක්ද යත්, ඇමරිකානුවෙන් බෝහෝ දෙනෙක් ප‍්‍රමාණවත් කෙඳි ආහාර නොගනිති. කාන්තාවන් දවසකට ගෑම් 25 ක් ලබා ගත යුතු යැයි සායන පෝෂණවේදි, පෝෂණ හා ආහාර විද්‍යා ශාස්ත‍්‍රාලය නියෝජිත හා ආර්ඩිඑන්, මරිනෝ චපරෝ පවසයි. බ්රොක්කොලි කෝප්පයක් ලබා දෙන කෙඳි ප‍්‍රමාණය ග‍්‍රෑමි 4 ක ඔබට ලබා දෙන බැවින් එළවළු විශාල ප‍්‍රමාණයක් ආහාරයට ගත යුතුව ඇත. (විවිධ ධාන්‍යවලින් ස්වල්පයක් හෝ බෝංචි වැනි) විශාල සංඛ්‍යාවක් එකතු කළ යුතු වන්නේය.

නමුත් සමහර අය, එය මුනින් අතට පහ සහ එකතුවෙන් ලබාගැනීම කරන්නේය. උසස් කෙඳි අඩංගු එළවළු එකතු කර ගැනීම. පළමුවෙන් ඉදිමීමක් සිදු කළ හැකි බව චපරෝ පවසයි. ඔබ අඩු කෙඳි අඩංගු වලට මාරුවිෙමිදි එය දෙගුණ වන අතර බෝහෝවිට රාති‍්‍ර ආහාරය වේලාව පසු වී එළවළු අඩංගු බර ආහාර ගැනීම ක‍්‍රියාවෙනි. (ඔබේ ශරිරයට වැඩියෙන් කෙඳි අඩංගු ආහාර අවශ්‍ය නම්, මෙන්න ඔබට කියන්න පුළුවන්) උදරයේ අපහසුතාවයන් අඩු කිරිමට නම්, ඔබේ ආහාර  වේලට සෙමෙන් අමතර එළවළු එකතු කර ගන්න, එනම් ඔබට සැප පහසුයි යැයි හැෙඟන ධාරිතාව වැඩි කරන ශාක ආහාර යනාදිය චප්පරෝ නිර්දේශ කරයි. එළවළු හා අධික
කෙඳි ආහාර ගැනීම ඇත්තෙන්ම ඔබේ ඉදිමුම පහත හෙලා නියම විධියට තබා ගන්නා බව චප්පරෝ පවසයි.

ඔබට සංවේදි උදරයක් ඇත්නම්, සාමාන්‍යයෙන් සමහර එළවළු අමුවෙන් සුළු කෑමක් වශයෙන් ආහාරයට ගන්නවාට වඩා ඔබ ඒවා තමිබා කෑම හොඳ අදහසක් බව බ්ලොගර්  TeaspoonofSpice.com සහ ලියාපදිංචි පෝෂණවේදි ඍෘභ දීන්නා සෙග‍්‍රෑම් ඩැලි පවසයි. කෙඳි පහත හෙලීමට උෂ්ණත්වය පිහිට වන අතර ස්කන්ධ ආහාර ඇකිලීමට සලස්වා ආහාර දිරවිමට පිහිට වන බව ඇය පැහැදිලි කරයි. අමතර රුචිය සඳහා මලවන ලෙස නිර්දේශ කරමි.

තවත් දැකුම්කළු පියවර නම්, ඔබේ විශිෂ්ට නිෂ්පාදන තේරිමේදි වරණාත්මකව කරන්න. පහත සඳහන් එළවළු විශිෂ්ට රසයක් හා පෝෂණයක් ලබා දෙන අතර, ඔබ එ්වාට අවම කැමැත්තක් හා ඔබ තුළ ඉදිමෙන හැඟීමක් තබා යන්නේය. (දැඩි ආශාව ඇතිවන්නට පෙර නවත්වා  ගැනීමටත් හා ස්වභාවික පැණිරස, ලූණු සහ තෘප්තියක් ගෙන දෙන ආහාරයන් හි මුළු පැය 24 මේද දවන්නේ කේසේද යන්න. (පිරිසිදුව කන්න, බර අඩු කරන්න, සහ සෑම බයිටි එකක්ම ප‍්‍රිය කරන්න.) පෝෂණෙවිදියෙකුගේ ස්ථාවරයේ සිට, විශේෂයෙන් ඔබ පොත්ත සමඟ

01. Cucumber – කැකිරි, පිපිඤ්ඤ,

පිපිඤ්ඤා

කැකිරිනවානම් විටමින් ඇන්ටියෝසිඩන්ට් බෝහෝමයක් ලබා දෙන්නේය. නමුත් අනෙක් එළවළු වගේ නොව, කැකිරි වැනි දේවල්වල කෙඳි අඩුය, ඉතින් එයින් එහි කුඩා වාසියක් තිබෙනවා නම් ඒවා ඔබේ බඩ විශාල කරති. ඒවා සුපිරි සජලයක් (ඒවා 95‍්‍ර% ජලය) ඉදිරියේ ඉදිමුම නසයි.

02. රට හාතාවාරිය – Asparagus


මෙම හරිත නැටි විශේෂ සුවඳ හා ඇස්පරාජින්, අමිනෝ අමිලය අඩංගු වි තිබෙන අතර එය ස්වභාවික මුත‍්‍රාවර්ධන වශයෙන් ක‍්‍රියාකරමින් ශරිරය තිබෙන අමතර ජලය එනම් ජලයෙන් ඇති වන ඉදිමුම ඉවත් කිරිමට ඉවහල් වේ. සමහර අයට හාතවාරිය කෑවොත් ඉදිමුමක් ඇතිවිය හැකිය, විශේෂයෙන් විශාල ප‍්‍රමාණයක් කෑමෙන් බව සෙග‍්‍රෑමි ඩලි පවසයි.

More – මෙම කෑම වර්ග 6 ඔබේ හදවතට විශේෂයි. – Heart Healthy Foods

03. අලිපේර – Avocado


ඔබ දන්නවාද ඔබ ලූණු මත OD-ed ගන්නේ නම්, ඔබ ඉදිමුම් හැඟීමක් ගන්නා බව? අලිපේර එය පිහිට වන්නේය. ඒවායේ පොටෑසියම් බහුලව ඇත. එසේම ඉදිමුමට බලපාන සෝඩියම් අඩු කරයි. තවද ඒවායේ නිරෝගි මේද අඩංගු වි තිබෙන බැවින් ඔබේ ශරිරය වෙනත් පෝෂණ උරා ගැනීමට පිහිට වේ.

04. සුචිනි – Zucchini


බෝහෝ එළවළුවල FODMAP අඩංගුය. සමහර සීනි වර්ග හා කාර්බෝහයිද්රේට්පී ඩාකාරී වායු ඇති කළ හැකි අතර අහිංසක බඩවැල් සහලඏණය වැනි තත්ත්වය සමඟ මිනිසුනට ඉදිමුමක් ඇති විය හැක. ග‍්‍රීස්ම මැඩ පැවැත්විමට FODMAP අඩු කිරිම සිදුකරන්නේය, එනම් සාමාන්‍යයෙන් අඩු කිරිමට උත්සහ දරන්නන් හට හොඳ අවස්ථාවක් උදා කර දෙන්නේය.

More – මෙම කෑම වර්ග 6 ඔබේ හදවතට විශේෂයි. – Heart Healthy Foods

05. හරිත පත‍්‍ර


චප්පරෝගේ කීම අනුව නිවිති හා බොකොටු ගෝවා හි B විටමින් බහුලව තිබෙන බවත් ජලධාරණය අඩු කිරිමට ඉවහල් වන බවත්ය. තද හරිත පත‍්‍ර හරිත පත‍්‍ර වලින් සැලඩයක් පිළියෙළ කළොත් සුවඳින් පිරි පෙනුමක් ඉන්ස්ටාග‍්‍රැමි දර්ශනයක් පෙන්නුම් කරයි.

 

06. සවුර්ක්රවුට් ( ගෝවා වලින් සකසනු ලබන ආහාරයක් )


බඩවැලට, නිරෝගිකම වැඩි කර ගැනීමට හා බඩවැලට හිතකර ප්‍රෝබයෝටික්ස්, සවුරක්රවුටි වැනි සමහර පැසවුම් එළවළු වර්ග අත්හදා බලන්න. ඒවා ඔබ ශිත කළ අංශයේ මිළදී ගත් බව සහතික කර ගන්න. භාජනයක ඇසුරුම් කල සවුර්ක්රවුට් තම්බා තිබෙන බැවින්, ඔබට අවශ්‍ය ජිවයක් ඇති ශාකයක් එහි නොමැත.

07. තක්කාලි


තක්කාලි ඇස්ටියෝක්සිටන්ස් වලින් සාරවත් සහ විවිධ ලක්ෂණ වලින් පිරුණු මුළුතැන්ගේ ක‍්‍රියාකාරයෙක්ය. ඒවා නොපිසන ලද ආහාරයක් (සැලඞ්) වශයෙන් හා සෝස්වල තැමිබු පලාවක් වශයෙන්ද ඉතා විශිෂ්ඨ ක‍්‍රියාකාරමක් කරනු ලබයි. ඒවාද ඉදිමුම් හැඟීමක් අවම කිරිමේ එළවළු බව සැග්රෙම්ඩැලිස්ගේ ලැයිස්තුවේ සඳහන් කර ඇත.

මෙම එළවළු පොදුවේ ආහාරයට ගැනීමට ආරක්ෂිත වුවද, අනෙක් ඒවාද ආහාරයට ගැනිමට බිය නොවන්න. යම් එළවළුවක් එකම විධියට සෑම කෙනෙකුට ක‍්‍රියා නොකරන බව කිව හැක. කෙනෙකුට පැතලි බඩකට සුදුසු එළවළුවක් තවත් කෙනෙකුට ඇත්තෙන්ම පිපිනු බඩක් ඇති කළ හැක. එබැවින් සමහර අත්හදා බැලීම් කර බැලිම හොදයි. ඔබේ නිරෝගිකමේ බෝහෝමයක් බඩවැල්වල රඳා පවතින බව සෙග‍්‍රෑව් ඩැලි පවසයි.

මෙම ලිපිය ඔබට ප්‍රයොජනවත් සහා හරවත් කියා සිතනවා නම් තවත් කෙනෙකු දැනුවත් රීමට Share කරන්න, ඒ වගේම ඉදිරියේදී හරවත් ලිපි ගෙන ඒමට අපි කටයුතු කරන අතර. අපේ  හුණු පොතට Like එක්ක දාන්න අමතක කරන්න එපා.

 

ඔබ ඉදිමීමට ලක් නොකරන එළවලූ 6 ක්. – Vegetables That Won’t Make You Bloated

What do you think?

-5 points
Upvote Downvote

Total votes: 7

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 14.285714%

Downvotes: 6

Downvotes percentage: 85.714286%

Interview Questions to Find Your Next High Achiever

සම්මුඛ සාකච්ඡාවේදී ඔබ සුදුසුම අයැදුම්කරුවාව සොයන්නේද ?

රතු වයින් වලින් මොලයට, හදවතට සහ සිරුරට ඇති ප්‍රතිලාභ